Trevoux 16-17-18
18 september 2024 - Le Val-d'Esnoms, Frankrijk
16 september
Vanochtend om half 9 vertrokken van camping le Moulin naar camping Kanopée village in Travoux
Camping ligt ongeveer 30 kilometer van Lyon.Om half twee arriveerden we op de camping.Plaats gereserveerd voor paar nachten Morgen gaan we de omgeving ontdekken.Straks eerst even pizza’s halen
17 september
In het departement Ain, tussen Dombes en Beaujolais, ligt Trévoux in het hart van de Saône-vallei. 25 km ten noorden van Lyon, 10 km ten zuiden van Villefranche-sur-Saône en genesteld tussen de heuvels en de Saône, profiteert de stad van een uitzonderlijke omgeving.
Trévoux is de centrale stad van de gemeenschap van gemeenten Dombes Saône Vallée (19 gemeenten – 41.000 inwoners). Het vormt een belangrijk administratief en economisch centrum in het zuidwesten van Ain dankzij de ontvangst van talrijke openbare diensten: centraal ziekenhuis, gendarmerie, arrondissementsrechtbank, werkgelegenheids- en opleidingscentrum, enz.
De stad, uitgeroepen tot Mooiste Omwegen in Frankrijk en het hart van het Land van Kunst en Geschiedenis, heeft een prestigieus verleden geërfd: dat van de hoofdstad van het voormalige Prinsdom Dombes. Tegenwoordig verwelkomt het meer dan vijftien kunstenaars en ambachtslieden
Door haar unieke geschiedenis, haar status als Prinsdom Dombes en haar titel van wereldhoofdstad van de diamantindustrie, beschikt de stad over een rijk erfgoed:
Een middeleeuws versterkt kasteel met een achthoekige donjon, geclassificeerd als historisch monument,
Het Parlement van Dombes en het prestigieuze decor van de audiëntiezaal, geclassificeerd als historisch monument,
Het huis van de Heren van Villars,geklasseerd als historisch monument,
De Carré Patrimoines herbergen het Architectuur- en Erfgoedinterpretatiecentrum (CIAP) van het Land van Kunst en Geschiedenis en de apotheek van het Montpensier-ziekenhuis,
Het Trévoux-museum en zijn schatten
Middeleeuwse huizen,
Particuliere herenhuizen.
De stad Trévoux heeft dokken ontworpen voor 2 rivierschepen, in het hart van de stad. Onze plaats op camping zie je zo de boten voorbij varen
18 september
Vandaag museum bezocht Daarna door oude gedeelte van centrum gewandeld
Daarna een terras opgezocht lekker gegeten met wijntje
We hadden wat te vieren Twan vandaag alweer 74 jaar
morgen vertrekken we weer 270 kilometer verder naar camping Le Sousta in Remoulins (Gard)
e

Ziet er gezellig uit🥰